ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δασκαλάκης: Χωρίς μέτρα θα θρηνούσαμε μισό εκατομμύριο ζωές

10:47 - 01 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Δασκαλάκης: Χωρίς μέτρα θα θρηνούσαμε μισό εκατομμύριο ζωές
Δεκάδες χιλιάδες έως και μισό εκατομμύριο απώλειες ανθρώπων θα είχε κοστίσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα εάν δεν είχαν ληφθεί έγκυρα μέτρα προστασίας εκτιμά ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
"Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών. Σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες έως μισό εκατομμύριο" τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega.

Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε "σταθερό" τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς "τα μέτρα λειτούργησαν κι αυτό είναι θετικό". 

Παράλληλα, έκανε λόγο πως "τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα" στην Ελλάδα και θα δούμε αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο καθηγητής, εξήγησε τη λογική τους. "Σκοπός είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδόσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί" υπογράμμισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα "θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα" ώστε "να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.