ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: 1.415 κρουσματα, 50 νεκροί-Τι είπε για τη χρήση μάσκας

18:14 - 01 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: 1.415 κρουσματα, 50 νεκροί-Τι είπε για τη χρήση μάσκας
Στους πενήντα ανέρχονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Τετάρτη το θάνατο ενός ακόμη συμπολίτη μας. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 81 νέα κρούσματα στη χώρα μας, αλλά και είκοσι ακόμα στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου συνολικά έχουν ελεγχθεί 380 άτομα.

Έτσι, συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 1.415.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πλέον 90.

Έξι κέρδισαν τη μάχη και βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ για τον κορονοϊό.

Χρήση μάσκας

Ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τοποθετήθηκε επίσης για το ζήτημα του αν είναι σωστή ή όχι η χρήση μάσκας ως μέσο προφύλαξης.

Όπως είπε, ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν μάσκα όσοι δεν νοσούν, αλλά μόνο οι ασθενείς και όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με αυτούς, συγγενείς, συγκάτοικοι και φυσικά ιατρικό προσωπικό.

Ο κ. Τσιόδρας παραδέχθηκε, πάντως, ότι ιδιαίτερα στην Ασία και σε χώρες όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα, η χρήση μάσκας συστήνεται στο σύνολο του πληθυσμού. Όπως είπε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι γιατροί στην Ελλάδα παρακολουθούν τις εξελίξεις και κινούνται ανάλογα.

Για την ώρα επιμένουν πως η χρήση μάσκας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο προφύλαξης από το σύνολο του πληθυσμού, καθώς οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν και τις απαιτούμενες γνώσεις, γεγιονός που μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 01 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.