ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Συνολικά 1.584 κρούσματα- 91 διασωληνωμένοι, 53 νεκροί

18:15 - 02 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Συνολικά 1.584 κρούσματα- 91 διασωληνωμένοι, 53 νεκροί
Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι πλέον 53 (αυξημένοι κατά τρεις το τελευταίο 24ωρο), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα είναι 27, αλλά εντοπίστηκαν επιπλέον 23 στη δομή πρόσφυγων στη Ριτσώνα. Σε αυτά προστίθενται και επιπλέον 119 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Συνεπώς μιλάμε για 169 νέα κρούσματα. Έτσι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται συνολικά στα 1.584.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι πλέον 91.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε ακόμη και σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κορονοϊός είναι επικίνδυνος και για τους νέους, αλλά και για τα παιδιά.

Όπως είπε, δεν πρέπει να αγχώνουμε τα παιδιά, καθώς είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που νοσούν βαριά.

Πρέπει να επιμείνουμε στην προστασία των ηλικιωμένων είπε ο κ. Τσιόδρας και κυρίως γι' αυτό θα είναι προσεκτικά τα παιδιά μας. Για να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους, τους παπούδες και τις γιαγιάδες τους.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Ριτσώνα, ελέγχθηκαν όλοι στο "Ελ. Βενιζέλος"

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφερόμενος στα κρούσματα στη δομή της Ριτσώνας είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα. Η δομή μπαίνει σε ολική καραντίνα και για διάστημα 14 ημερών απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος.

Όσον αφορά το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες του πλοίου, όπου εντοπίσθηκαν 119 θετικά κρούσματα και 259 αρνητικά, με δύο ακατάλληλα δείγματα. Αποφασίσθηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα. Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί, θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου, με την παροχή της σχετικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και σε δείγμα που προσήλθε από το νησί της Μυκόνου. Γι' αυτό και αποφασίζει την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών για 14 ημέρες στο νησί της Μυκόνου, ενώ συνέστησε στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους, για προληπτικούς λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:26 - 02 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.