ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων περιορισμού μέχρι 27 Απριλίου-60 νέα κρούσματα

17:16 - 04 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Παράταση των μέτρων περιορισμού μέχρι 27 Απριλίου-60 νέα κρούσματα
Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, λοιμοξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι 60 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνολικά, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 1.673. Παράλληλα, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της χώρας, 20 γυναίκες και 72 άνδρες.

Από χθες μέχρι σήμερα σημειώθηκαν 9 νέοι θάνατοι και πλέον στο σύνολο της χώρας 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι «οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την πανδημία στη χώρα μας περίπου 2 με 3 εβδομάδες πριν».

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε η έναρξη τηλεφωνικής γραμμής κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης που δημιούργησαν από κοινού του υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλέσουν στο 10306, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:

1. Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε 24ωρη λειτουργία.

2. Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα, από τις 8:00 έως τις 20:00.

3. Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών σε 24ωρη λειτουργία.

4. Παροχή ψυχολογικής στήριξης υγειονομικού προσωπικού από τις 8:00 έως τις 20:00.

5. Παροχή κοινωνικής στήριξης από τις 8:00 έως τις 20:00.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τις μάσκες «Κάποιες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μεταδίδουν άθελά τους. Το αμερικανικό CDC ανακοίνωσε εθελοντική χρήση καλύμματος του προσώπου σε δημόσιους χώρους. Το έκανε για να δώσει λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους χωρίς συμπτώματα ή λίγο πριν εμφανίσουν συμπτώματα». «Ένα τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει να μην τηρούμε αποστάσεις. Σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα, σε κλειστούς θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κατά βούληση χρήση φαρμάκων για τον ιό είπε ότι απαιτείται «πολλή προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε πως τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού θα παραταθούν έως τις 27 Απριλίου.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Ωστόσο, επισήμανε ότι «αυτό μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί» και υπογράμμισε πως «για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 04 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.