ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Αθηναίων: Τοποθετούνται 7.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων

10:01 - 06 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Δήμος Αθηναίων: Τοποθετούνται 7.500 νέοι κάδοι απορριμμάτων
Την τοποθέτηση χιλιάδων νέων κάδων απορριμμάτων σε όλες τις γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πόλης ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων.

Η τοποθέτηση των νέων κάδων οργανικών απορριμμάτων (πράσινου χρώματος) και ανακύκλωσης (μπλε χρώματος) πραγματοποιείται με βάση μελέτη χωροθέτησης που εκπονήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες κάθε Δημοτικής Κοινότητας. Η αρχή έγινε χθες από την 3η Δημοτική Κοινότητα όπου καθημερινά, όλη αυτή την εβδομάδα, θα τοποθετούνται περίπου 70 νέοι κάδοι. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα τοποθετηθούν περίπου 300 οργανικοί κάδοι απορριμμάτων (πράσινοι) και περίπου 200 κάδοι ανακύκλωσης (μπλε), δηλαδή συνολικά 500. Θα ακολουθήσει η 1η Δημοτική Κοινότητα.

Ο συνολικός αριθμός των πράσινων κάδων που θα τοποθετηθούν και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες είναι περίπου 5.000 ενώ πάνω από 2.500 χιλιάδες θα είναι οι κάδοι ανακύκλωσης. Όλο το πρόγραμμα της τοποθέτησης των 7.500 νέων κάδων υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2,5 μήνες.

Σημειώνεται πως όπως και όλοι οι κάδοι που υπάρχουν μέχρι σήμερα έτσι και οι νέοι που τοποθετούνται εντάσσονται στο πρόγραμμα τακτικού πλυσίματος - απολύμανσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.