ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απελαύνονται οι παράνομα νεοαφιχθέντες μετανάστες που δεν δικαιούνται ασύλου

16:21 - 07 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Απελαύνονται οι παράνομα νεοαφιχθέντες μετανάστες που δεν δικαιούνται ασύλου
Άμεσα αναμένεται να απελαθούν όσοι αλλοδαποί έφθασαν στην Ελλάδα παράνομα τον Μάρτιο και δεν δικαιούνται ασύλου. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα τον περασμένο μήνα, μεταφέρθηκαν σε δύο νέες δομές φιλοξενίας, που δημιουργήθηκαν ταχύτατα για αυτόν το σκοπό, στη Μαλακάσα Ωρωπού και στη Σιντική Σερρών.

Μετά το πέρας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των υποθέσεων ατομικά, όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία, και θα προχωρήσουν άμεσα διαδικασίες απέλασης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει το υπουργείο, και οι δύο δομές θα παραμείνουν κλειστές, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ειδικά για τη δομή της Σιντικής, πρόθεση είναι να παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη λειτουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Σημειώνεται ότι για την εύρυθμη λειτουργία των δομών, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκήρυξε τη Δευτέρα την πρόσληψη διοικητή και 20 θέσεις συμβασιούχων τρίμηνης διάρκειας ανά δομή (www.firstreception.gov.gr). Για τις θέσεις των συμβασιούχων προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι των εν λόγω δήμων.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μηταράκης: Τα πρόστιμα σε μετανάστες θα αφαιρούνται από το επίδομά τους

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 07 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.