ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Μετά τις 27/4 η πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων

18:44 - 07 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Χαρδαλιάς: Μετά τις 27/4 η πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων
Τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζουν ως έχουν έως τις 27 Απριλίου και η όποια συζήτηση για πιθανή άρση θα γίνει μετά από αυτή την ημερομηνία, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους πολίτες που τίθενται σε 14ημερη καραντίνα, σημειώνοντας πως έως σήμερα έχουν τεθεί 23.356 πολίτες προερχόμενοι από το εξωτερικό και στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα, τα οποία ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 27 Μαρτίου. «Κουραζόμαστε αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή», σημείωσε και πρόσθεσε πως δεν θα «ξυπνήσουμε μια μέρα και θα είναι όλα όπως πριν».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «στα μητροπολιτικά κέντρα υπάρχουν μεγάλα επιδημιολογικά φορτία. Αυτό ισχύει και για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και δεν πρέπει να μετακινηθούμε στα χωριά, διότι θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας. 

Τέλος, επανέλαβε πως φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε διαφορετικά και σημείωσε πως οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες, είναι ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Τσιόδρας: 77 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα-Επιπλέον 2 νεκροί

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.