ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλόκα σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια για την αποτροπή μετακινήσεων

11:49 - 09 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Μπλόκα σε δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια για την αποτροπή μετακινήσεων
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές της χώρας, από την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό μέχρι την Πυροσβεστική, προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις την περίοδο των ημερών του Πάσχα που εγκυμονούν κινδύνους εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από την Παρασκευή και κυρίως από την Κυριακή των Βαΐων, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, ελέγχοι στους δρόμους, χρήση drones και ελικοπτέρων ακόμη και μπάρες νερού, αλλά και μη έκδοση ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων σε όσους δεν πιστοποιούν πως μεταβαίνουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας,

Σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παραδρόμους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και συλλεκτήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία έχει εγκαταστήσει σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.

Για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων οι αρμόδιες αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα, όπως για παράδειγμα η χρήση των drones, ελικοπτέρων της ΕΛΑΣ ή και της Πυροσβεστικής, ενώ θα δοθούν στους αστυνομικούς και ειδικά κιάλια νυχτερινής όρασης ώστε να επιβλέπουν την κίνηση και σε ορισμένα σημεία θα τοποθετηθούν και μπάρες νερού για να εμποδίζουν τη διέλευση.

Εντολή δόθηκε και στο Λιμενικό Σώμα να προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς. Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τον τόπο κατοικίας της, που θα πιστοποιείται αποκλειστικά βάσει της Ε1 δήλωσής τους.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Απαγορεύονται όλες οι υπεραστικές μετακινήσεις-Διπλάσια πρόστιμα-Έλεγχοι ΙΧ στα διόδια

 

Πρόστιμο 10.500 ευρώ σε εργοδότες για πλαστές βεβαιώσεις τύπου Α

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 09 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.