ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης

11:28 - 11 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης
Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης, ο άνθρωπος που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το «κατηγορώ» του ενάντια στην 7χρονη δικτατορία. Μέσα από το βιβλίο του, «Ανθρωποφύλακες», έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι η χούντα κάνει βασανιστήρια κατά των αντιπάλων της.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός στο Κόκκινο, ο Περικλής Κοροβέσης πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι.

Από μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς και την περίοδο της Χούντας φυλακίστηκε και εξορίστηκε

Το πρώτο και πιο γνωστό του βιβλίο ήταν οι Ανθρωποφύλακες (1969), όπου περιγράφονται τα βασανιστήρια στα οποία προέβαινε η Χούντα των Συνταγματαρχών και η προσωπική του εμπειρία. Αρχικά κυκλοφόρησε κρυφά, αλλά αργότερα μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.

Στη συνέχεια δημοσίευσε και άλλα βιβλία, όπως Αριστερή Ανακύκλωση, Παράπλευρες καθημερινές απώλειες, Γυναίκες ευσεβείς του πάθους, Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική, Στο κέντρο του περιθωρίου, κλπ. Εκτός από πεζά, συνέγραψε και θεατρικά (πχ. Tango Bar), αλλά και παιδικά έργα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.