ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Τρεις ακόμα νεκροί

18:12 - 11 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Τρεις ακόμα νεκροί
Συνολικά 2.081 είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 72 νέα κρούσματα το Σάββατο.

Επιπλέον, όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στους 93 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας, αφού έχασαν τη ζωή τους τρεις ακόμη νοσηλευόμενοι.

Ακόμη, από το σύνολο των ασθενών, 75 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στα νοσοκομεία της χώρας, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Επίσης, 15 ασθενείς εξήλθαν από την εντατική, ενώ από τις 93 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 26 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη και συνολικά έχουν ελεγχθεί 37.344 δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί 1.722.000 κρούσματα με τους θανάτους να ανέρχονται στους 104.775, ενώ τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη εντοπίζονται στην Ισπανία. 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως διενεργούνται κλινικές μελέτες για ένα φάρμακο κατά του ιού, μέρος των οποίων γίνονται και στην Ελλάδα. Όσον αφορά με την εν λόγω ανάπτυξη ενδοφλέβιου φαρμάκου, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τέσσερα νοσοκομεία συμμετέχουν σε κλινική μελέτη. «Θέλουμε οι ασθενείς να μπορούν να επωφεληθούν από τις αναδυόμενες θεραπείες», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως είπε, σήμερα εξετάστηκαν άνθρωποι στη δομή αστέγων, αλλά και μέλη του προσωπικού και αναμένονται τα αποτελέσματα. 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε σήμερα στους δρόμους, σημειώνοντας πως δεν είναι καιρός να πάψουμε να φοβόμαστε τον συγχρωτισμό.

Τέλος, σημειώνεται πως αύριο Κυριακή, αντί της καθιερωμένης ενημέρωσης από τον κ. Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά, θα υπάρξει γραπτή ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 11 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.