ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση

19:23 - 11 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση
Τον «αγωνιστή της Αριστεράς», Περικλή Κοροβέση, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, αποχαιρέτησε ο πολιτικός κόσμος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, προέβησαν σε ανακοινώσεις αναφορικά με τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση.

Τσίπρας: Ο αιχμηρός του λόγος ήταν πλούτος για την Aριστερά

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε, με συλλυπητήριο μήνυμά του, «τον αγωνιστή της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, τον τολμηρό διανοούμενο, τον συγγραφέα που σημάδεψε με τα γραπτά του τη σύγχρονη πολιτική σκέψη της χώρας μας».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο Περικλής Κοροβέσης «κατέστησε σε όλη την υφήλιο γνωστά τα βασανιστήρια της χούντας των συνταγματαρχών, τόσο με το βιβλίο του “Ανθρωποφύλακες”, όσο και με τη κατάθεσή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που απομόνωσε την δικτατορία διεθνώς».

«Με τον Περικλή πορευτήκαμε μαζί στα πρώτα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δρόμοι μας χωρίσανε ωστόσο νωρίς και η κριτική του ήταν πάντα αιχμηρή, αλλά ποτέ κακόβουλη», αναφέρει. «Η κριτική του σκέψη, ο αιχμηρός του λόγος, η ευθυκρισία του, ήταν πλούτος για την Aριστερά και το δημόσιο λόγο. Θα μας λείψει», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους κοντινούς ανθρώπους του εκλιπόντος.

Γεννηματά: Δυσαναπλήρωτο το κενό στο χώρο της Αριστεράς

Για «απώλεια που αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της Αριστεράς των Ιδεών αλλά και της Πράξης, με συνέπεια χωρίς συμβιβασμούς» έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον θάνατο του Περικλή Κοροβέση.

«Αγωνιστής ενάντια στη χούντα, αντισυμβατικός συγγραφέας και διανοούμενος κράτησε αγωνιστικά και με ανιδιοτέλεια ψηλά τις αξίες του ανθρωπισμού, του αλτρουισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης» δήλωσε εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Πέτσας: Αποχαιρετούμε τον αγωνιστή της αντίστασης κατά της χούντας

Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του Περικλή Κοροβέση, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 79 ετών εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον συγγραφέα, διανοούμενο της Αριστεράς και αγωνιστή της αντίστασης κατά της χούντας, Περικλή Κοροβέση. Εκ μέρους της κυβέρνησης εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Τασούλας: Άφησε ένα ξεχωριστό και διαχρονικό αποτύπωμα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην βουλευτή Περικλή Κοροβέση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη σήμερα έναν σημαντικό άνθρωπο της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Περικλής Κοροβέσης υπηρέτησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον κόσμο των γραμμάτων, αφήνοντας ένα ξεχωριστό και διαχρονικό αποτύπωμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας πορείας του, η συνέπεια και η υπεράσπιση των αρχών και των ιδεών του ήταν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του».   

Μενδώνη: Μέσα από τον λόγο του υπερασπίστηκε με πάθος την ελευθερία

«Ο Περικλής Κοροβέσης παρέμεινε ασυμβίβαστος και μαχητικός μέχρι το τέλος», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αφιέρωσε τη ζωή, τη δράση και τα κείμενά του στην υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Μέσα από τον λόγο του υπερασπίστηκε με πάθος την ελευθερία. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολυπληθείς φίλους του.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Κοροβέσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.