ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Άγκυρα προωθεί στην Ελλάδα μετανάστες με κορονοϊό

20:28 - 11 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Η Άγκυρα προωθεί στην Ελλάδα μετανάστες με κορονοϊό
Σε εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένο σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης να προωθήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη μετανάστες, ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλείται η Καθημερινή, οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνται σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας. 

Οι ίδιες πηγές αποδίδουν τις υπερπτήσεις σε Λέσβο, Χίο και Έβρο σε μία κίνηση να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια, ενώ επισημαίνουν επίσης ότι ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και το Λιμενικό. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, δύο τουρκικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από τη Λέσβο και δε δίστασαν να κατέβουν μέχρι και στα 5.000 πόδια βόρεια από το νησί, προκειμένου να παρενοχλήσουν βρετανικό αεροσκάφος της Frontex.

Οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει πολλές από αυτές τις πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, όπως ΜΚΟ που ασχολούνται με την προώθηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.