ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναχωρούν για το Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

12:49 - 14 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Αναχωρούν για το Λουξεμβούργο 12 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα
Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, αναχωρεί από την Αθήνα η πρώτη ομάδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων για χώρες της Ευρώπης. Η αυριανή αναχώρηση σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ευρωπαϊκού σχεδίου για μετεγκατάσταση 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, αύριο αναχωρούν από την Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο 12 ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θα μετεγκατασταθούν στο Λουξεμβούργο,  έπειτα από συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Jean Asselborn. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν και η Επίτροπoς Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ylva Johansson, καθώς και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου.

Η πτήση της Aegean Airlines θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 9 π.μ. Στο αεροδρόμιο θα συναντήσουν για να αποχαιρετήσουν τα παιδιά, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, κ. Paul Steinmetz.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από 50 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες θα αναχωρήσει από την Αθήνα για τη Γερμανία το Μ. Σάββατο, 18 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.