ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Καταγράφεται μείωση κρουσμάτων και η νόσος φθίνει

18:09 - 14 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Καταγράφεται μείωση κρουσμάτων και η νόσος φθίνει
Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν τη Μεγάλη Τριτη, Συνολικά οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας είναι πλέον 101. Οι 27 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Μέσος όρος ηλικίας των θανόντων τα 73 έτη.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, ανακοινώθηκαν ακόμα 25 νέα διαγνωσμένα κρούσματα στην Ελλάδα. Συνολικά 2170 άτομα έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό στην Ελλάδα.

Επίσης, υπάρχουν 76 διασωληνωμένοι, ενώ 27 άτομα πήραν εξιτήριο από ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει στην Ελλάδα περισσότεροι από 48000 έλεγχοι.

Καταγράφεται μείωση κρουσμάτων και η νόσος φθίνει, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, αλλά επανέλαβε πως δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Οπως είπε, αυτή τη στιγμή καταγράφεται σταδιακή μείωση των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και παράλληλα μειώνεται το δείκτης R0 (πόσους κολλά ένα θετικός). Το R0 είναι κάτω από ένα (δηλαδή ένα κρούσμα κολλά κάτω από ένα άνθρωπο) και αυτό σημαίνει ότι η νόσος περιορίζεται και σταδιακά εξαφανίζεται. Αν αυτό διατηρηθεί θα δούμε με προσοχή ένα πλάνο για την επόμενη φάση.

Επέμεινε, όμως, ότι το Πάσχα πρέπει να τηρήσουμε τις απαγορεύσεις και να κρατήσουμε τις αποστάσεις, ακόμη κι αν στερηθούμε την οικογένειά μας ή τους φίλους μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 14 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.