ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας-Χαρδαλιάς: Δεν είναι ακόμα καιρός να αρθούν τα μέτρα

18:11 - 15 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας-Χαρδαλιάς: Δεν είναι ακόμα καιρός να αρθούν τα μέτρα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, που πλέον συνολικά έχει καταγράψει 2.192 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ίο.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής που συστάθηκε στο υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε επίσης έναν θάνατο συμπολίτη μας.

Συνολικά είναι πλέον 102 τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 73 έτη.

Ανακοινώθηκε επίσης πως 72 άτομα είναι διασωληνωμένα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 68 έτη.

Έγινε γνωστό πως 29 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ.

Αναφορικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δεν μπορεί να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις, ωστόσο, τόνισε πως εργαλεία όπως ο "οδικός χάρτης" της ΕΕ είναι ο βασικός "μπούσουλας" για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Πρόσθεσε, όμως, πως ακόμη δεν είναι ο καιρός για να αρθούν τα μέτρα και αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και με γνώμονα επιστημονικές θεωρίες.

Με τον καθηγητή συμφώνησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που είπε πως πρέπει να τηρηθούν όλες οι απαγορεύσεις στη διάρκεια του Πάσχα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 15 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.