ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg:Το «προβληματικό παιδί» της κρίσης παράδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

11:41 - 17 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Bloomberg:Το «προβληματικό παιδί» της κρίσης παράδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Το «προβληματικό παιδί» της περιόδου της χρηματοπιστωτικής κρίσης θέτει παράδειγμα για τον κόσμο σε ότι αφορά την γρήγορη αντίδραση στην πανδημία, γράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

«Η χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχει 2.207 κρούσματα και 105 θανάτους, ένα κλάσμα σε όρους «θάνατοι ανά κάτοικο» έναντι Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας που συνολικά μετρούν 58.000 απώλειες. Η κατάσταση στην Ελλάδα προσομοιάζει καλύτερα με τη Γερμανία, ένα άλλο κράτος που αντέδρασε αποτελεσματικά», σημειώνει το πρακτορείο.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν και στην επόμενη πρόκληση που είναι να διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αυτό το σαββατοκύριακο.

Το Bloomberg φιλοξενεί και δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος τονίζει ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα από την στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα. «Έχουμε πολύ ισχυρό σύστημα παρακολούθησης και μια πλατφόρμα για να παρακολουθούμε όσους είναι σε καραντίνα» δηλώνει ο κ. Χαρδαλιάς και προσθέτει ότι «Κάποια στιγμή βρεθήκαμε να παρακολουθούμε 29.000 ανθρώπους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.