ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το προφίλ του μακελάρη του Καναδά- Σκότωσε τουλάχιστον 16 ανθρώπους

14:53 - 20 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Το προφίλ του μακελάρη του Καναδά- Σκότωσε τουλάχιστον 16 ανθρώπους
Σοκαρισμένη παραμένει η παγκόσμια κοινή γνώμη, μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα στον Καναδά, όταν ένοπλος άντρας μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καναδικής αστυνομίας, ο δράστης εξουδετερώθηκε, χωρίς να επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CTV ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικό έπειτα από δωδεκάωρο ανθρωποκυνηγητό.

Η βασιλική καναδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη. Πρόκειται για τον 51χρονο Γκάμπριελ Γουόρτμαν, που είχε οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Είχε μεταμφιεστεί σε αστυνομικό, ενώ είχε κάνει και μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό. Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκοτία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 ανθρώπους, αφού ο απολογισμός δεν είναι ακόμα οριστικός.

Μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο στοιχείο  ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά και να μην υπάρχει κάποια προφανής σύνδεση μεταξύ του Γουόρτμαν και των θυμάτων του.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχαν διαπραχθεί φόνοι αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού ειδοποιήθηκε για πυροβολισμούς σε κατοικία στη μικρή, παραθαλάσσια κοινότητα Πόρταπικ, περίπου 130 χιλιόμετρα βόρεια από την επαρχιακή πρωτεύουσα Χάλιφαξ. Έξω και μέσα στο οίκημα αυτό βρέθηκαν «πολλοί» νεκροί, ενώ είχαν γίνει εμπρησμοί σε διάφορα σπίτια στην κοινότητα.

Αστυνομικοί αντάλλαξαν κατόπιν πυρά με τον Γουόρτμαν, που διέφυγε χρησιμοποιώντας διάφορα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και αυτό που είχε τροποποιήσει ώστε να μοιάζει με περιπολικό.

Οι έρευνες που έγιναν στη συνέχεια αποκάλυψαν πως ο ένοπλος είχε δολοφονήσει κι άλλους ανθρώπους σε διάφορα σημεία στην επαρχία. «Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι» ποιος είναι ο απολογισμός, επισήμανε ο Κρις Λέδερ, αξιωματικός της αστυνομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.