ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Έξι νεκροί και δέκα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

18:12 - 20 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Έξι νεκροί και δέκα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Επιπλέον δέκα κρούσματα και έξι νεκρούς το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του Covid-19 στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 2.245, ενώ 116 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Εξ αυτών, οι 30 είναι γυναίκες.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 61 άνθρωποι. Το 84% εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι ή έχουν υποκείμενο νόσημα και οι 14 είναι γυναίκες. 44 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Από τα 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες. Τα 570 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό. 

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για την υπόθεση στο Κρανίδι, όπου εμφανίστηκε κρούσμα σε μετανάστρια. Όπως είπε, έγιναν έλεγχοι σε 400 φιλοξενούμενους καθώς και σε εργαζόμενους.

Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά με δείκτη R0 κάτω από 0,6, τόνισε. Η μαγική λέξη είναι «απόσταση», τόνισε ο λοιμωξιολόγος περιγράφοντας τους σχεδιασμούς για την σταδιακή άρση των μέτρων. Όπως είπε είναι πιθανή η χρήση μάσκας. Οι κινήσεις θα είναι ανάλογες με αυτές άλλων κρατών. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι παρακολουθούμε και μαθαίνουμε από την εμπειρία άλλων χωρών».

«Οι προτεραιότητες θα αφορούν χώρους, όπως καταστήματα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις επιστημονικές εξελίξεις μίλησε για τεστ αντισωμάτων σε διάφορες χώρες που έδειξαν ότι τα κρούσματα μπορεί να είναι περισσότερα απ’ όσα καταγράφονται επίσημα. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζουμε αν τα αντισώματα θα μας προστατεύσουν και για πόσο διάστημα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας μίλησε για την ανάγκη να βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες τώρα που υπάρχει χρόνος για προετοιμασία σπιτικού φαγητού.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:53 - 20 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.