ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΜΕ: Καταγγέλλει απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του ΥΠΑΙΘ

21:05 - 22 Απρ 2020 | Ειδήσεις
ΟΛΜΕ: Καταγγέλλει απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειες του ΥΠΑΙΘ
Την έντονη αντίθεσή της με τη χρονική στιγμή που το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επέλεξε να φέρει σε διαβούλευση το νομοσχέδιό του για τις αλλαγές στα σχολεία εκφράζει η ΟΛΜΕ.

Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ «η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συναίνεση όλων των Ελλήνων, προκειμένου η χώρα να ξεφύγει από την πανδημία με τα λιγότερα δυνατά τραύματα και απώλειες. Είναι λοιπόν αδιανόητο από τη μία πλευρά το υπουργείο Παιδείας να χαιρετίζει και να συγχαίρει τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών που με αυταπάρνηση έδωσαν τον αγώνα τους για τη στήριξη των μαθητών σε όλα τα επίπεδα και την ίδια στιγμή να τους αγνοεί και να τους υποτιμά με τέτοιο κραυγαλέο τρόπο».

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, «δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Παιδείας να ζητά υποτίθεται τη συναίνεση και από την άλλη να καταθέτει νομοσχέδιο που αφορά μεγάλο μέρος της κοινωνίας (μαθητές, γονείς, καθηγητές, δασκάλους) και το οποίο είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις. Η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου με κλειστά σχολεία, καθεστώς μερικής ελευθερίας και χωρίς διάλογο είναι πρώτα από όλα μία βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια. Είναι βέβαιο ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης θα αντιδράσει δυναμικά σε αυτές τις μεθοδεύσεις» προειδοποιεί η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, δηλώνει προς το υπουργείο Παιδείας ότι «σύντομα θα λάβει όλες εκείνες τις ενδεδειγμένες απαντήσεις που επιβάλλονται από τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές ενέργειές του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.