ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν κατά 31% οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη

12:14 - 27 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Αυξήθηκαν κατά 31% οι αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη
Μεγάλη αύξηση στις αναφορές πολιτών για ζητήματα ίσης μεταχείρισης από φορείς του δημοσίου και από ιδιώτες, κατέγραψε το 2019 ο Συνήγορος του Πολίτη.

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του 2019 που δίνεται στη δημοσιότητα, οι αναφορές πολιτών και κατοίκων της χώρας στον Συνήγορο του Πολίτη εμφανίζουν αύξηση κατά 31% έναντι του 2018, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2016 – όταν και ανατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή η σχετική αρμοδιότητα.

Το 44% των νέων αναφορών αφορούσε διακρίσεις λόγω φύλου, το 37% διακρίσεις λόγω αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, το 7% διακρίσεις λόγω οικογενειακής κατάστασης, το 5% διακρίσεις λόγω ηλικίας, το 3% διακρίσεις λόγω φυλής ή χρώματος.

Όπως τόνισε ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, «η Ειδική Έκθεση και για το 2019 επιχειρεί μια συνοπτική χαρτογράφηση του επιπέδου σεβασμού της αρχής της ίσης μεταχείρισης στη χώρα μας, καθώς και της εναρμόνισης του εσωτερικού νομοθετικού πλαισίου. Αναδεικνύει δε, για άλλη μία χρονιά, επίμονες εστίες αθέμιτων διακρίσεων στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, σε κάθε χώρο κοινωνικής δράσης».

Διαβάστε ολόκληρη την Ειδική Έκθεση του ΣτΠ για το 2019 ΕΔΩ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.