ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ρόλος της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές για το remdesivir

08:38 - 30 Απρ 2020 | Ειδήσεις
Ο ρόλος της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές για το remdesivir
Στον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φαούτσι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Gilead Sciences ανακοίνωσε ότι έχει λάβει γνώση για «θετικά στοιχεία» μελέτης που εξετάζει το αντιιικό φάρμακο remdesivir ως πιθανή θεραπεία κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρ. Φαούτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το remdesivir, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού. 

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε. 

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση remdesivir σε ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.