ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με συνταγή… Πάσχα τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την Πρωτομαγιά

10:03 - 01 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Με συνταγή… Πάσχα τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την Πρωτομαγιά
Σχεδόν 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας την Πρωτομαγιά για να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού τόσο σε συγκεντρώσεις, όσο και σε πολίτες που ενδέχεται να παραβούν τα μέτρα που θα αρθούν από την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι σε επανειλημμένες συστάσεις για την εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς έχει προχωρήσει η Πολιτεία αλλά και η Πολιτική Προστασία προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η διασπορά του νέου κορονοϊού.

Εξάλλου, όπως είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση μέτρων, δηλαδή στις 9 Μαΐου. Παράλληλα, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις εργαζομένων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε την Πέμπτη ότι «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ζωές».

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Μετά την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων τις ημέρες του Πάσχα, η ΕΛ.ΑΣ θα συνεχίσει με ένα παρόμοιο πλάνο και την Πρωτομαγιά με στόχο την τήρηση των μέτρων περιορισμού από τους πολίτες.

Στην διάρκεια της ημέρας θα γίνονται περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα στην Αττική, μέτρο που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ και το Πάσχα. Πιθανή είναι η χρήση των drones και πάλι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, αλλά και σε μεγάλους οδικούς άξονες όπως οι Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος.

Παράλληλα, σε περιοχές όπως παραλίες, πάρκα και βουνά, θα υπάρχει αστυνομική παρουσία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κι εκεί τυχόν συνωστισμός.

Τα πρόστιμα τα ίδια, δηλαδή 300 ευρώ για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων για 60 ημέρες και 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα Πρωτομαγιά μετρό (γραμμή 2 και 3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία εργαζομένων τους.

Ωστόσο δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Επιπλέον, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα αυτά συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Πέτσας: Αντιμέτωποι με πρόστιμα όσοι συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο OPEN για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει να υπάρξει πισωγύρισμα σε σχέση με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα του κορονοϊού μέχρι σήμερα.

Το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας ενώ είπε ότι θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις σήμερα, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο συμπληρωματικό μέτρο που αφορά στη προστασία της μάσκας και της υποχρεωτικής χρησιμοποίηση αυτής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.