ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη - Προκλήθηκε μικρό τσουνάμι

16:20 - 02 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη - Προκλήθηκε μικρό τσουνάμι
Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Κρήτη σήμερα στις 3:51 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 64 χλμ νότια της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος 8,9 χλμ.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι στα 120 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Άρβης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε Λασίθι και Ηράκλειο.

Στη συνέχεια σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος και επίκεντρο 102 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της Άρβης.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρας Κρήτης προκάλεσε τσουνάμι μικρής έντασης στα νότια παράλια της Κρήτης και στη νήσο Χρυσή, δήλωσαν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας και ο Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποιήσης για Τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το τσουνάμι εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκλιση του νερού της θάλασσας περίπου 20 λεπτά μετά την εκδήλωση του σεισμού, φαινόμενο που επαναλήφθηκε τρεις-τέσσερις φορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:35 - 02 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.