ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρω-έπαινοι στην Ελλάδα, για την μεταφορά ευάλωτων μεταναστών!

14:46 - 05 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Ευρω-έπαινοι στην Ελλάδα, για την μεταφορά ευάλωτων μεταναστών!
Επαίνους στην Ελλάδα, για την ανθρωπιστική μεταφορά ευάλωτων μεταναστών από νησιωτικά στρατόπεδα στην Αθήνα, απονέμει o εισηγητής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την προστασία θυμάτων αναγκαστικού εκτοπισμού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, Γάλλος βουλευτής των Φιλελευθέρων Alien Gouttefarde!

«Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας που η Ελλάδα μετέφερε αρκετές εκατοντάδες ευάλωτους μετανάστες από νησιωτικά στρατόπεδα στην Αθήνα στις 4 Μαΐου. Θα ήθελα να επαινέσω την Ελλάδα για αυτήν την ανθρωπιστική πράξη, τη στιγμή που η Ελλάδα θα αρχίσει να προεδρεύει της Επιτροπής Υπουργών», δήλωσε ο Alien Gouttefarde.

«Η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που έχουν μολυνθεί με COVID-19 στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής στα στρατόπεδα των νησιών δεν έχουν μολυνθεί μετανάστες. Ωστόσο, η σοβαρή κατάσταση στέγασης και υγιεινής ανησυχεί εδώ και χρόνια », συμπλήρωσε.

Κατέληξε δε, αναφέροντας ότι:

-«Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας, 7.569 μετανάστες έφτασαν στα ελληνικά νησιά με πλοίο από την Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020. 59.726 μετανάστες σκαφών έφτασαν το 2019. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα είναι μια χώρα που χρειάζεται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλων των κρατών μελών. Το Λουξεμβούργο και η Γερμανία μετέφεραν πρόσφατα μερικούς παιδικούς πρόσφυγες από τη Λέσβο. Επομένως, ελπίζω ότι άλλες χώρες θα μετεγκαταστήσουν πιο ευάλωτους μετανάστες.»

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 05 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.