ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Αναμένονται μαζικές ροές μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

17:56 - 09 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Die Welt: Αναμένονται μαζικές ροές μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Η Frontex αναμένει νέο κύμα μεταναστών στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας, με τη γερμανική εφημερίδα να επικαλείται εσωτερικό εμπιστευτικό έγγραφο από το Frontex Situation Centre με ημερομηνία 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση αναφέρει ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις περιοχές του Τσανακαλέ, αλλά και σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, «αναμένονται μαζικές ροές μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Η Die Welt υπενθυμίζει πως στα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου χιλιάδες μετανάστες, με την έγκριση της Άγκυρας, μετέβησαν και εγκαταστάθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών στον Έβρο, και προσπάθησαν να εισβάλουν στα ευρωπαϊκά σύνορα.

«Η τουρκική ηγεσία προσπάθησε ανάμεσα σε άλλα να αναγκάσει την ΕΕ σε ταχύτερη βοήθεια δισεκατομμυρίων για την περίθαλψη των μεταναστών στην Τουρκία», επισημαίνει η εφημερίδα.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε πως «ο εκβιασμός της γειτονικής χώρας απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη σταμάτησε τον Φεβρουάριο στον Έβρο», τονίζοντας πως αυτό συνέβη «γιατί προστατέψαμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης με αποφασιστικότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.