ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως το τέλος του 2020 οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

10:38 - 12 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Έως το τέλος του 2020 οι ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα
Οι ρυθμίσεις για την εστίαση και η δυνατότητα επέκτασης του χώρου, που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, το πιο πιθανό είναι να έχουν ισχύ μέχρι το τέλος του χρόνου, ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Σχετικά με τη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι σημασία έχει να υπάρχει διαφάνεια και έλεγχος. Θα πρέπει να είναι γνωστά και τα «πόθεν» και τα «έσχες».

Και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να υπάρχει διαφάνεια στη ζωή του πολιτικού κόσμου και όλων μας. Στην Ελλάδα γνωριζόμαστε όλοι και ο καθένας μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει. Προσωπικά έχοντας εργαστεί 40 χρόνια και έχοντας μπει στην πολιτική πριν από έναν μόλις χρόνο, αισθάνομαι μια χαρά και με το «πόθεν» και με το «έσχες». Σε κάθε περίπτωση στα δύσκολα της κοινωνίας, θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος και με συμβολικές πράξεις και με συγκεκριμένες θυσίες να συμμετέχει στις κοινές προσπάθειες της κοινωνίας. Οι πολιτικοί προφανώς οφείλουν να πληρώνουν τα δάνειά τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οφείλουν να τα πληρώνουν και οι πολίτες. Και σας ομιλώ εξ ιδίας πείρας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.