ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Super League: Ζητά μείωση φορολογίας στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών

17:54 - 12 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Super League: Ζητά μείωση φορολογίας στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών
H τηλεδιάσκεψη της Super League μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τους ποδοσφαιριστές μέσω του ΠΣΑΠ ξεκίνησε το μεσημέρι (14:00) της Τρίτης (12/5). Σε αυτήν συμμετέχουν οι Μυνάς Λυσάνδρου (ΑΕΚ), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Θεόδωρος Καρυπίδης του Α. (Αρης), Δημήτρης Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος), Παναγιώτης Λούτσος (Βόλος), Άρης Πιαλόγλου (Ξάνθη), Τάκης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Ηλίας Πουρσανίδης (ΟΦΗ), Γιάννης Αλαφούζος-Λεωνίδας Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Νίκος Ζαμάνης (Πανιώνιος), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Σάκης Τσικνής (Λαμία) και ο Στέργιος Αντωνίου εκ μέρους της ΕΠΟ.

Υπέρ της επιστροφής στην αγωνιστική δράση τάχθηκε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, αίτημα για οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία ήταν η πρόταση του Άρη, εν μέσω αβεβαιότητας στα οικονομικά δεδομένα σε συνάρτηση με το επίσης αβέβαιο τηλεοπτικό περιβάλλον (η NOVA εξέδωσε σχετική ανακοίνωση νωρίτερα την Τρίτη (12/5).

Στην τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος της Super League Μηνάς Λυσάνδρου, προανήγγειλε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της θητείας του, ενώ ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει πρόεδρος της Λίγκας!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο Μηνάς Λυσάνδρου προανήγγειλε την αποχώρηση του από την προεδρία όταν ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος 2019-20 θεωρώντας ότι λήγει η θητεία του που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο οποίος είχε παραιτηθεί. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την προεδρία της Λίγκας, το επανέλαβε ξεκάθαρα και στο συμβούλιο.

Όταν ήρθε η σειρά του Γιάννη Αλαφούζου να πάρει τον λόγο, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού πήρε σαφή θέση υπέρ της ολοκλήρωσης της σεζόν τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων έχουν επιστρέψει σε προπονήσεις ανά γκρουπ (από τη στιγμή που επετράπη αυτό από την κυβέρνηση), εξηγώντας πως αυτός είναι ο λόγος της αλλαγής της στάσης του. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν υπέρμαχος της διακοπής στην τελευταία τηλεδιάσκεψη. «Πρέπει να παίξουμε. Οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν και προπονούνται. Δεν πήραμε απόφαση όταν έπρεπε να την πάρουμε,» υποστήριξε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Αλαφούζος.

O Θεόδωρος Καρυπίδης, από πλευράς Άρη, πρότεινε να ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία. Η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε σύμφωνο και τον Μηνά Λυσάνδρου. Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, πήρε εκ νέου τον λόγο επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψη το αβέβαιο τηλεοπτικό περιβάλλον που θα προκύψει την επόμενη σεζόν που ίσως σημάνει μειώσεις τηλεοπτικών συμβολαίων για τις συμμετέχουσες ΠΑΕ.

Εν συνεχεία, οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και μεταξύ άλλων προτάθηκε να ζητηθεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας στα συμβόλαια των παικτών από το 22%, στο οποίο μειώθηκε πρόσφατα.  Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να μην αποδίδεται το 5% από τα συμβόλαια των ομάδων της Super Leagaue στην ΕΠΟ.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως παρουσιάζεται η ανάγκη να διοχετευθεί στις ομάδες μέρος του ποσού των 4.000.000 ευρώ που δίνει η ευρωπαϊκή (UEFA) στην ελληνική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ως έκτακτη ανάγκη.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο για διεκδίκηση ποσοστού από το Στοίχημα, κάτι που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ομάδων. Αναφορικά στο φλέγον θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις υπέρ και κατά, ενώ υπήρξαν κάποιες ομάδες που ζήτησαν από τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, να έρθει σε επαφή με τηλεοπτικούς σταθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.