ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΔ: Τα ευρήματα των ελέγχων για συμμόρφωση στα νέα μέτρα

18:28 - 26 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
ΕΑΔ: Τα ευρήματα των ελέγχων για συμμόρφωση στα νέα μέτρα
Νέους ελέγχους για τη συμμόρφωση με τις διατάξεις για σταδιακή άρση των περιορισμών για αποφυγή διασποράς του SARS COV-2 διενήργησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, στο διάστημα από 15-25 Μαΐου, σειρά είχαν 15 δήμοι σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, όπου τα αποτελέσματά τους τεκμηριώνουν υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης, με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να τηρούν σε γενικές γραμμές τις οδηγίες για την ομαλή και ασφαλή μετάβαση και επιστροφή στην κανονικότητα.

Ειδικότερα, οι ομάδες ελέγχου της ΕΑΔ ήλεγξαν συνολικά 634 σημεία ενδιαφέροντος: εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής, Super Market, καφετέριες, εστιατόρια, τράπεζες, φροντιστήρια, φαρμακεία, ιατρεία, εκκλησίες, καταστήματα take away-delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές χαρές, φαρμακεία, εκκλησίες, ΚΤΕΛ και σταθμούς τρένων, επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 1.200 ευρώ, στις περιπτώσεις που κατεγράφησαν παραβάσεις. 

Έλεγχοι συμμόρφωσης έγιναν στους δήμους:

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 38

ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων επί της Λ. Λιοσίων) 32

ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων επί της Λ. Κηφισού) 22

ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στον Σταθμό Λαρίσης) 11

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 23

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟY 47

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 41

ΓΛΥΦΑΔΑΣ 43

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ 35

ΗΛΙΔΑΣ 12

ΙΛΙΟΥ 60

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 108

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 29

ΠΑΤΡΕΩΝ 30

ΠΥΡΓΟΣ 10

ΤΡΙΠΟΛΗΣ 60

ΧΑΛΑΝΔΡΙOY 32

ΣΥΝΟΛΟ 633

Τι «έδειξαν» τα αποτελέσματα

Δήμος Γλυφάδας: Σε κατάστημα πώλησης τροφίμων επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας σε μη τυποποιημένα προϊόντα.

Δήμος Κηφισιάς: Σε κατάστημα διανομής (delivery-take away) επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας σε μη τυποποιημένα προϊόντα. Επίσης σε ιδιωτικό ιατρείο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από τον ιατρό.

Δήμος Γαλατσίου: Σε κατάστημα υπεραγοράς (super market) επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας σε μη τυποποιημένα προϊόντα.

Δήμος Αθηναίων: Σε αμαξοστοιχίες και υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., στον Σταθμό Λαρίσης, επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα των 150 ευρώ σε επιβάτες για μη χρήση μάσκας.

Παροχή συστάσεων και οδηγιών

Στον δήμο Αθηναίων, στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στη Λιοσίων, κατά τη διαδικασία ελέγχου σε τρία Ε.Δ.Χ. ταξί που ήταν σταθμευμένα εντός του σταθμού, προκειμένου να διαπιστωθεί η σύννομη συμπεριφορά οδηγών και επιβατών ως προς τα μέτρα κατά του κορονοϊού, οι οδηγοί των οχημάτων επέδειξαν αρνητική συμπεριφορά. 

Επίσης στον δήμο Αθηναίων, στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, η χρήση μάσκας από τους επιβάτες ήταν σχεδόν καθολική. Μόλις σε τέσσερις περιπτώσεις, ενώ υπήρχε, δεν είχε χρησιμοποιηθεί κι έγινε σύσταση από τους επιθεωρητές-ελεγκτές για άμεση χρήση της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.