ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορεία εργαζομένων στον επισιτισμό- Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας

12:55 - 28 Μαϊ 2020 | Ειδήσεις
Πορεία εργαζομένων στον επισιτισμό- Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εργασίας, στο τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό.

Ομάδα διαδηλωτών άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά στην είσοδο του υπουργείου προσπαθώντας να εισβάλουν σρο εσωτερικό του και αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

«Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία, αλλά και από τα δημοτικά τέλη.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, από εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις, το οποίο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν αθέμιτες πρακτικές των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, με αφορμή την πανδημία, όπως ελαστική και απλήρωτη εργασία, απολύσεις κ.ά, ενώ υποστήριξαν ότι τα χρήματα που «μοιράζουν στο κεφάλαιο» το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέτρα αναπλήρωσης του εισοδήματος, «απλώς χρυσώνουν το χάπι» και δεν αρκούν για να διορθώσουν το πρόβλημα της ανεργίας και της περιστολής των εργατικών δικαιωμάτων στους δύο κλάδους.

Ακολούθησε πορεία επί της Εγνατίας, που ολοκληρώθηκε έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου έγινε επικόλληση του πλαισίου δράσης του ΣΕΤΕΠΕ και των αιτημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.