ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΣ: Αίτημα στη Δημοτική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων

14:47 - 06 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
ΥΠΕΣ: Αίτημα στη Δημοτική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων
Τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, σε επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θεωρείται κρίσιμο, καθώς η μεγάλη μετακίνηση εκδρομέων εγείρει φόβους για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιες Αρχές βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η μετακίνηση των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην πρώτη μεγάλη έξοδο από τα αστικά κέντρα μετά την καραντίνα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κίνηση σήμερα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας είναι μειωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα. 

Υπενθυμίζεται πως η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εν όψει της κίνησης των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Παράλληλα έχει τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε δρόμους του εθνικού οδικού δικτύου.

Τέλος, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με αυξημένα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων και για διάφορους νησιωτικούς προορισμούς. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 δρομολόγια πλοίων, 6 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 06 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.