ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες συνωστισμού στην υπηρεσία ασύλου

08:37 - 10 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Εικόνες συνωστισμού στην υπηρεσία ασύλου
Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης στην Κατεχάκη για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους ή άλλες υποθέσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές.

Αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες φορούσαν μάσκα ωστόσο, ο κόσμος ήταν πολύς και ήταν ασφαλώς αδύνατο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν προκειμένου να βάλουν μια τάξη. Ασφαλώς, αναζητείται τρόπος, ώστε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί το προσεχές διάστημα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα.

Οι δημόσιες υπηρεσίες άνοιξαν, αλλά φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει ακόμη βρεθεί τρόπος εύρυρθμης λειτουργίας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αναγκαίο να βρεθούν εκεί για να φτιάξουν τα χαρτιά τους και οι αρχές θα έπρεπε να έχουν προνοήσει.

Σε πρώτη φάση, μοιράζουν χαρτάκια με ραντεβού στους ανθρώπους που περιμένουν στις ουρές, ώστε να μην περιμένουν όλοι μαζί στο ίδιο σημείο. Η ταλαιπωρία βέβαια για όλους είναι μεγάλη, όπως και ο κίνδυνος για την υγεία τους.

Άλλωστε, όπως σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τέτοιες εικόνες είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς ένας άρρωστος μπορεί να κολλήσει εκατό. Έτσι εξαπλώνεται ο ιός.

Τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία άμεσα τόσο σήμερα όσο και για να μην συμβεί στο μέλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.