ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι εξυπηρετεί η κατάργηση Καλλιτεχνικών μαθημάτων;

11:13 - 17 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Τι εξυπηρετεί η κατάργηση Καλλιτεχνικών μαθημάτων;
Μεγάλη συζήση έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει εκτός προγράμματος στο Λύκειο τα καλλιτεχνικά και τη μουσική

Σύμφωνα με το νέο ωριαίο ημερήσιο πρόγραμμα που πήρε ΦΕΚ, τα Καλλιτεχνικά περιορίζονται μόνο σε δημοτικό και γυμνάσιο ενώ καταργούνται ειδικά μαθήματα που εξετάζονται όμως στις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως το Γραμμικό και το Ελεύθερο Σχέδιο!

Μετά την απόφαση αυτή η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα περιλαμβάνει κανένα μάθημα Τέχνης στις τρεις από τις έξι τάξεις.

Υπάρχουν επίσης αντιδράσεις για το γεγονός ότι στο Γενικό Λύκειο μετά από 35 χρόνια συνεχούς διδασκαλίας καταργείται η κοινωνιολογία. Επίσης καταργείται το μάθημα Κοινωνικών Επιστημών από τη Β΄ Λυκείου και μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας στην Α΄ Λυκείου.

Ποιος έκρινε άραγε πως είναι... ξεπερασμένη η επαφή των παιδιών με τις τέχνες ή με τις κοινωνικές επιστήμες; Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι υπάρχει βέβαια και το εργασιακό με τα μέλη της ΟΛΜΕ να ανησυχούν ότι οι καθηγητές των παραπάνω μαθημάτων μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμα και με διαθεσιμότητα αν δεν υπάρξει μέριμνα για την αξιοποίησή τους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 18 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.