ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα γενέθλιά του με μειωμένη είσοδο

12:12 - 20 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Tο Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα γενέθλιά του με μειωμένη είσοδο
Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου, το Μουσείο κλείνει 11 χρόνια λειτουργίας και υποδέχεται ανανεωμένο τους επισκέπτες του, έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική τους προστασία.

Η είσοδος σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους είναι σήμερα μειωμένη (5 ευρώ) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ η περιοδική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» θα συνεχιστεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλα ξεκινούν οι εβδομαδιαίες θεματικές παρουσιάσεις από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές. Οι παρουσιάσεις γίνονται με τη χρήση αποστειρωμένων ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper), τις οποίες το Μουσείο διαθέτει δωρεάν στους συμμετέχοντες. (σ.σ.: απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας, την οποία οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν μαζί τους).

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία διεθνώς. Η υλοποίηση και οι προδιαγραφές του ενισχύουν το αίτημα της χώρας μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το Μουσείο της Ακρόπολης πέραν από ένα εντυπωσιακό κτίριο που φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σπουδαίους θησαυρούς της Ελλάδας, είναι ταυτόχρονο ένα πολυδιάστατο οργανικό μνημείο. Οργανικό γιατί στέκεται πάνω από την αρχαία ανασκαφή της Ακρόπολης, γεφυρώνοντας κυριολεκτικά και συμβολικά το παρελθόν της χώρας με το παρόν. Και πολυδιάστατο γιατί όχι μόνο αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα ελληνικά μουσεία κι ένα από τα σπουδαιότερα διεθνώς αλλά και γιατί η υλοποίησή του και οι προδιαγραφές του συμπυκνώνουν και ενισχύουν το αίτημα της χώρας μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.