ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλος Περίπατος: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

09:05 - 29 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Μεγάλος Περίπατος: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα στην «καρδιά» του κέντρου της Αθήνας ξεκίνησαν στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Οι οδηγοί που επέλεγαν να διασχίσουν την πλατεία Συντάγματος, θα πρέπει να επιλέξουν κάποια άλλη διαδρομή. Οι διαθέσιμες λωρίδες για την κίνηση των οχημάτων είναι πλέον τρεις.

Από σήμερα Δευτέρα, η διέλευση στο κομμάτι ανάμεσα στην Καραγιώργη Σερβίας και την Μητροπόλεως γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Στο Σύνταγμα, επιπλέον χώρος για τους πεζούς έχει σηματοδοτηθεί με μια φαρδιά κόκκινη λωρίδα, ενώ έχουν μετακινηθεί και οι στάσεις για λεωφορεία και τρόλεϊ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ισχύει και τώρα.

Από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχουν τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων σε όλες τις οδούς της περιοχής.

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς και τη διευκόλυνση της διέλευσης από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, έχουν στόχο η διάβαση των πεζών να έχει μικρότερο μήκος.

Εναλλακτικές διαδρομές για το Σύνταγμα

Ο Δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν τη μετακίνηση των οδηγών.

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη:

  • Μέσω Ακαδημίας.
  • Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρρόης.
  • Μέσω Λεωφόρου  Αλεξάνδρας.

Επίσης, για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, με την τήρηση βέβαια όλων των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στον σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Τέλος, επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας πρόκειται να εφαρμοστούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:34 - 29 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.