ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 0,5 ο δείκτης Rt για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

15:23 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Στο 0,5 ο δείκτης Rt για τον κορονοϊό στην Ελλάδα
Σε αρκούντως χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα κάτω από το όριο της μονάδας βρίσκεται η κυκλοφορία του κορονοϊού στην Ελλάδα, με το δείκτη Rt, που αντιπροσωπεύει τον ρυθμό αναπαραγωγής της νόσου, να κυμαίνεται στο 0,5. Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι για να μολυνθεί ένας υγιής άνθρωπος χρειάζονται δύο φορείς της νόσου, γεγονός που ερμηνεύεται πως η επιδημία επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου της Κυβερνητικής Επιτροπής για την COVID-19, το διάστημα 17 έως 25 Ιουνίου παρατηρήθηκε αύξηση του μέσου αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων από 13 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα (11 έως 17 Ιουνίου), σε 22 κρούσματα ανά ημέρα, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στην αύξηση των διενεργούμενων κλινικών ελέγχων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ειδικότερα, το διάστημα 17-25 Ιουνίου, ο αριθμός των τεστ ανά 1.000 κατοίκους αυξήθηκε περαιτέρω σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, από 24,45 σε 27,44, ενώ κατά μέσο όρο διενεργήθηκαν 4.500 τεστ ανά ημέρα.

Επιβράδυνση και στο ρυθμό των θανάτων

Παράλληλα, στην έκθεση του Παρατηρητηρίου της Κυβερνητικής Επιτροπής σημειώνεται πως η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην χώρα προέρχεται από την περιοχή της Ξάνθης και συγκεκριμένα από τον Εχίνο, ενώ στην Αττική ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (1-2 ανά ημέρα), ειδικά αν συνυπολογιστεί η αυξημένη πληθυσμιακή κυκλοφορία.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου της Κυβερνητικής Επιτροπής για την COVID-19, το διάστημα μεταξύ 17 και 25 Ιουνίου περαιτέρω επιβράδυνση καταγράφηκε και στον ρυθμό διπλασιασμού των θανάτων και των νέων κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρυθμός διπλασιασμού του συνολικού αριθμού των λοιμώξεων στην χώρα, αυξήθηκε από τις 75 στις 80 ημέρες, ενώ ο ρυθμός διπλασιασμού των θανάτων έφτασε στις 72 ημέρες, από 67 που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.