ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

18:07 - 30 Ιουν 2020 | Ειδήσεις
Ενοχος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος
Ένοχος για παράβαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου, κρίθηκε και από τον Άρειο Πάγο ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

H υπόθεση αφορά ομοφοβικό παραλήρημα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου το 2019, όταν σε κείμενό του έγραφε: «Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!».

Ο Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα δύο αδικήματα τα οποία τον βάρυναν. Πρόκειται για την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και τη ρητορική μίσους -που εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ωστόσο, άσκησε αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης, για την οποία απεφάνθη σήμερα ο Άρειος Πάγος.

Ο Άρειος Πάγος τελικά δέχθηκε την πρόταση του αντεισαγγελέα, ο οποίος κατά τη διαδικασία ακρόασης τον περασμένο Ιανουάριο είχε προτείνει να παραμείνει ένοχος ο Αμβρόσιος σε όσα αδικήματα αφορούν στον αντιρατσιστικό νόμο. Σχετικά με την κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, πρότεινε την αθώωσή του λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.