ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

10:40 - 06 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Kινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Σε κινητοποιήσεις με πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Ιουλίου (11:30 πμ, πλατεία Κοραή), καθώς και συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιουλίου (19:00, πλατεία Κλαυθμώνος) αποφάσισε να προχωρήσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Με το σύνθημα «οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά», η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβερνηση ότι με το νομοσχέδιο δυναμώνει την καταστολή, κάτι στο οποίο συνεισέφεραν οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις. Και συνεχίζει, υποστηρίζοντας πως, πρόκειται για ένα «χουντικής έμπνευσης νόμο» που «προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος».

Επιπλέον, για την ΑΔΕΔΥ, το νομοσχέδιο εμφανίζει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο», ενώ υπαγορεύει κανόνες για τους χώρους συγκέντρωσης, τις συνθήκες πραγματοτοποίησης (γνωστοποίηση στις αρχές) και το περιεχόμενο, βάζοντας παράλληλα απαγορεύσεις ανάλογα με το σκοπό και τον αριθμό των συγκεντρωμένων. Όλα αυτά, καταλήγει, οδηγούν στη διεύρυνση των εξουσιών της αστυνομίας και τη νομιμοποίηση της καταστολής. 

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, είναι παραπλαντική η απόδοση της ευθύνης για το κλείσιμο των καταστημάτων στις διαδηλώσεις, δεδομένων των κοινωνικών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που οδηγούν συνεχώς σε νέα λουκέτα, με ή χωρίς διαδηλώσεις. 

Τέλος, το Συμβούλιο καλεί «τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια και στις πορείες» για να υπερασπιστούν τους αγώνες του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.