ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γώγος:Αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη να κλείσουμε τα χερσαία σύνορα

08:29 - 08 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Γώγος:Αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη να κλείσουμε τα χερσαία σύνορα
Το ενδεχόμενο να κλείσει τα χερσαία σύνορα με τις χώρες των Βαλκανίων θα πρέπει να εξετάσει η Ελλάδα αν αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη του κορονοϊού, υποστήριξε ο καθηγητής παθολογίας του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε πως σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. «Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων», τόνισε.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε, ωστόσο όπως υποστήριξε πιθανόν δεν θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα. «Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», συμπλήρωσε.

«Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας», πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:40 - 08 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.