ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειρατεία σε ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο - Απήχθησαν 15 ναυτικοί

12:08 - 18 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Πειρατεία σε ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο - Απήχθησαν 15 ναυτικοί
Πειρατική επίθεση δέχθηκε την Παρασκευή το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Curacao Trader, ενώ βρισκόταν στον κόλπο της Γουινέας, περίπου 230 νότια του Λάγος της Νιγηρίας.

Οι πειρατές απήγαγαν 15 μέλη του πληρώματος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ρωσικής και ουκρανικής υπηκοότητας κι ενώ το πλοίο κατευθυνόταν στο Τόγκο.

Όπως μετέδωσε η εταιρεία συμβούλων ασφαλείας Dryad Global, οκτώ ένοπλοι εισέβαλαν στο δεξαμενόπλοιο και απήγαγαν τα μέλη του πληρώματος. Το πλοίο φέρεται να ανήκει στη Lavinia του ομίλου Laskaridis.

Όπως εκτιμά η Dryad Global, οι δράστες πέρα από τη χρήση ταχύπλοων υποστηρίζονται από κάποιο μεγαλύτερο μητρικό σκάφος, που τους επιτρέπει να κάνουν επιχειρήσεις στα ανοικτά παρά τις κρατικές προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας. Το πλοίο είναι ναυλωμένο και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή κάνοντας bunkering.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό πειρατείας που αναφέρεται αυτόν τον μήνα στο Κόλπο της Γουινέας. Υπενθυμίζεται ότι πέντε μέλη πληρώματος είχαν απαχθεί στις αρχές Ιουλίου από το φορτηγό πλοίο Kota Budi κι άλλα εννιά από το FPSO Sendje Berge ανοικτά της Νιγηρίας.

Συνολικά 98 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας έχουν καταγραφεί στην εν λόγω περιοχή το πρώτο ήμισυ του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.