ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με υποχρεωτικό τεστ η είσοδος τουριστών από Βουλγαρία και Ρουμανία

12:59 - 25 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Με υποχρεωτικό τεστ η είσοδος τουριστών από Βουλγαρία και Ρουμανία
Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στα Βαλκάνια

Η πανδημία του νέου κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στα Βαλκάνια, με τη Ρουμανία και τη Σερβία να καταγράφουν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, η Ρουμανία ανακοίνωσε 1.112 νέα κρούσματα, τα οποία αυξάνουν σε 41.275 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τότε που η πανδημία εμφανίστηκε στη χώρα, στα τέλη Φεβρουαρίου. Η χώρα μετρά 2.126 θανάτους.

Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη καταγράφηκαν 347 νέα κρούσματα την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στα 9.462. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 274 άνθρωποι.

Η Αλβανία μέτρησε 68 νέες μολύνσεις και δύο θανάτους.

Στη Σερβία τα νέα κρούσματα εκτινάχτηκαν στα 426. Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι νέες μολύνσεις στη Βουλγαρία έφτασαν τις 330 την Πέμπτη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 10 Ιουλίου.

Στην Κροατία τα νέα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 100, ενώ καταγράφηκαν και τρεις θάνατοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.