ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

13:11 - 27 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Διαδικτυακή Υπογραφή από τον Πρύτανη Πουγιούτα και τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Δρ Αντώνιο Αυγερινό.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Δρ Αντώνιος Αυγερινός, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης, την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Προέδρος του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας, Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης, και ο Συντονιστής του Προγράμματος Φαρμακευτικής, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρίστος Πέτρου.

Το μνημόνιο αποσκοπεί στην εδραίωση της συνεργασίας και στην ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των δυο Οργανισμών, στην υλοποίηση ακαδημαϊκών, ερευνητικών, εκπαιδευτικών δράσεων και άλλων δράσεων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και στη συνεργασία στην παροχή κατάλληλων δομών από μέρους του Ε.Ε.Σ. στους φοιτητές Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την πραγματοποίηση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών και την σχετική πιστοποίησή τους. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρύτανης Πουγιούτας, συνεχάρη τον Ε.Ε.Σ. για την προσφορά του στην Ελληνική Κοινωνία και ιδιαίτερα στην επιτυχή αντιμετώπιση των προκλήσεων που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, μέσω της ανάληψης καινοτόμων και στοχευμένων δράσεων, οι οποίες απέδειξαν έμπρακτα το σύγχρονο αλληλέγγυο κοινωνικό προφίλ του Ε.Ε.Σ.. Τόνισε, πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι αυτής της συνεργασίας και θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στο όραμα για αναγέννηση του Ε.Ε.Σ ως της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης που στηρίζεται στον Εθελοντισμό. Ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου των εθελοντών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει μια πλήρη υποτροφία ανά ακαδημαϊκό έτος σε εθελοντή Σαμαρείτη του Ε.Ε.Σ. για εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στην αντιφώνησή του ο Δρ Αυγερινός ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ιδιαίτερα τον Δρ Χρίστο Πέτρου, για την πρωτοβουλία ανάπτυξης αυτής της συνεργασίας. Αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά του Ε.Ε.Σ. ως «ένα απάνεμο λιμάνι εμπιστοσύνης και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου». Τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και της ενδυνάμωσης του εθελοντικού ρεύματος, από το οποίο έχει τεράστια ανάγκη η Ελλάδα, και ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την συνεργασία η οποία θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.