ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καβάλα: Κρούσματα σε βιομηχανία κρέατος-Πρόστιμο 1.500€ για συναυλία Μάλαμα

18:55 - 01 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Καβάλα: Κρούσματα σε βιομηχανία κρέατος-Πρόστιμο 1.500€ για συναυλία Μάλαμα
Συναγερμό σήμανε στις αρχές η επιβεβαίωση 24 κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του δήμου Παγγαίου- Καβάλας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, με τρία κλιμάκια να εγκαθίστανται από νωρίς σε χώρο του Διοικητηρίου της αντιπεριφέρειας Καβάλας,να πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ και κάνουν ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι αύριο θα πραγματοποιηθούν 140 διαγνωστικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων οι 24 εργαζόμενοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όταν αρχικά βρέθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, η διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβε η ίδια το κόστος όλων των τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους σε ιδιωτικό εργαστήριο της Καβάλας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου - Πούγγουρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της από το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ στους εργαζόμενους και τα συγγενικά τους πρόσωπα. «Είναι σημαντικό το γεγονός», τονίζει η κυρία Αντωνίου, «ότι από πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα τεστ και η ιχνηλάτηση σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του ιού».

Πρόστιμο στο διοργανωτή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα

Διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε η δικαστική έδρα με την αυτόφωρη διαδικασία στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων του ποινικού κώδικα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Η συναυλία του καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και συνέλαβε τον προσωρινά υπεύθυνο για τη διοργάνωση της χθεσινής συναυλίας, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού . Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία δε φορούσαν μάσκες κατά την είσοδο και την αποχώρηση τους από το χώρο, ενώ δεν τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις στις κερκίδες του θεάτρου. Επίσης, δεν υπήρχε ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από το χώρο του θεάτρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:56 - 01 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.