ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόπειρα απόδρασης κατάδικου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

20:55 - 07 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Απόπειρα απόδρασης κατάδικου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Να αποδράσει από τις φυλακές Κέρκυρας, όπου κρατείται, επιχείρησε ένας από τους δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόπειρα απόδρασης, που φαίνεται να βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο, απετράπη στις 9 το βράδυ της Πέμπτης καθώς έγινε αντιληπτή από σωφρονιστικό υπάλληλο κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου, ενώ εις βάρος του κρατούμενου αλβανικής καταγωγής σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απόδρασης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κρατούμενος είχε καταφέρει να παραβιάσει ένα λουκέτο που οδηγεί σε χώρο όπου κανονικά απαγορεύεται η πρόσβαση στους κρατουμένους, όπου τις τελευταίες ημέρες προσπαθούσε με αυτοσχέδια εργαλεία να ανοίξει μία τρύπα στον τοίχο της φυλακής.

Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης, κατά την τακτική επιθεώρηση, ο σωφρονιστικός υπάλληλος διαπίστωσε ότι το λουκέτο ήταν παραβιασμένο, ενώ κατά την έρευνα που ακολούθησε στον μη προσβάσιμο χώρο, διαπιστώθηκε η απόπειρα διάτρησης του τοίχου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Οκτωβρίου του 2019, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στους τρεις κατηγορουμένους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 53χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.