ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια

18:45 - 10 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια
Διπλή έρευνα για αδικήματα που φθάνουν ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος ανοίγει με εντολή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, για τη διερεύνηση των αιτιών και τυχόν ευθυνών για τον θάνατο 8 ανθρώπων στις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Εύβοια.

Η πρώτη παραγγελία δόθηκε στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής Χαλκίδας και ζητεί να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το το κακούργημα της "πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και θανάτους κατά συρροή".

Η δεύτερη παραγγελία είναι προς στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού Λήλαντα ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών που σχετίζεται με τους θανάτους των πολιτών.

Αναμένεται να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας που θα συντάξει πόρισμα για τυχόν παθογένειες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, αντεισαγγελέας αναμένεται να μεταβεί την Τρίτη στα σημεία καταστροφών όπου θα διενεργήσει αυτοψία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.