ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα περιοριστικά μέτρα: Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από 24:00 σε 15 περιοχές

07:51 - 11 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Νέα περιοριστικά μέτρα: Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από 24:00 σε 15 περιοχές
Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα και μέχρι τις 23 Αυγούστου το κυβερνητικό μέτρο, σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια, κτλ.) από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, σε συνολικά 15 περιοχές της χώρας μας.

Όπως εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την χθεσινή ανακοίνωση των νέων μέτρων, το κλείσιμο αυτών των καταστημάτων ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κα. Πελώνη, από 11.08 έως τις 23.08 με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας
  • Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τα υπόλοιπα μέτρα

Όσον αφορά τα νέα μέτρα για τον περιορισμό μιας εκ νέου εξάπλωσης του κορονοϊού, ξεχωρίζουν επίσης η ακύρωση της φετινής ΔΕΘ, αλλά και η αναστολή των εκδηλώσεων με συμμετέχοντες ορθίους συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα και για 7η συνεχόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός παρουσιάστηκε μειωμένος, στα 126.

Αναφορικά με τη ΔΕΘ,  δε θα πραγματοποιηθεί και αφορά το εμπορικό κομμάτι, αλλά και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Από 17.08 για την είσοδο στην Ελλάδα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Από 17.08 για τη χερσαία είσοδο στην Ελλάδα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Τέλος, από τις 16.08 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.