ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλαξε πορεία προς νότο το Oruc Reis

20:44 - 11 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Άλλαξε πορεία προς νότο το Oruc Reis
Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης με Navtex περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, τα τουρκικά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο και συγκεκριμένα νοτιανατολικά στις 171 μοίρες.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά, αυτό όμως είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Ακόμα, σύμφωνα με το MEGA, ακόμα και αν το Oruc Reis χρησιμοποιεί τα ηχοβολιστικά του καλώδια τα στοιχεία που συλλέγει είναι άχρηστα, καθώς ο ήχος από τα πλοία που βρίσκονται γύρω του, δε επιτρέπουν τη συλλογή στοιχείων.

Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιείται έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο, στο οποίο δίνουν το «παρών» όλοι οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, παρουσία του υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στο έκτακτο Συμβούλιο οι ανώτατες στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Επιπλέον κυρώσεις κατά της Άγκυρας ετοιμάζει η Κομισιόν

Νέες κυρώσεις, πλέον αυτών που είχαν ήδη δρομολογηθεί, ετοιμάζει κατά της Άγκυρας ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τοποθέτηση του αρμόδιου εκπροσώπου της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό ερώτημα του ο ΣΚΑΪ, ο Πίτερ Στάνο δήλωσε τα εξής:

«Όπως θυμάστε, τον Ιούλιο το ΣΕΥ (Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων) υποστήριξε ευρέως την ανάθεση στον Ύπατο Εκπρόσωπο να διερευνήσει περαιτέρω διαύλους που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση των εντάσεων και στην επίτευξη συμφωνιών για θέματα τα οποία δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Σημειώνεται δε, ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ετοιμάσει επιλογές για επιπλέον κατάλληλα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως αποτέλεσμα των Τουρκικών κινήσεων, και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως έγινε σήμερα γνωστό ύστερα από συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:57 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.