ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου-Αυξημένη κίνηση και μέτρα

08:04 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου-Αυξημένη κίνηση και μέτρα
Με πλοία και οδικώς εγκαταλείπουν την Αθήνα οι ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου με αποτέλεσμα να είναι αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια, ενώ μέτρα ισχύουν στο οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί ο απόπλους από τον Πειραιά 41 πλοίων, από τη Ραφήνα 16 πλοίων και από το Λαύριο 13 κυρίως για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Ουρές σχηματίζουν οι επιβάτες που περιμένουν να μπουν στα πλοία της γραμμής και εκτός από υπομονή έχουν οπλιστεί με όλα τα απαραίτητα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, όπως μάσκες, ενώ τηρούν και τις αποστάσεις.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια, για την τήρηση όλων των μέτρων.

Μέτρα και έλεγχοι στο οδικό δίκτυο

Σε ισχύ και αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων σήμερα και την Κυριακή από τις τέσσερις το απόγευμα κατά την έξοδο και την επιστροφή, ενώ κατά μήκος του δικτύου θα υπάρχουν και κλιμάκια της τροχαίας για την ομαλή κυκλοφορία.

Εξάλλου, αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται για σοβαρές παραβάσεις που αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία για θανατηφόρα ατυχήματα (αλκοόλ, ταχύτητα, ερυθρός σηματοδότης, αντικανονικό προσπέρασμα, κράνη, ζώνες).

Τους ελέγχους διενεργούν συνεργεία και ομάδες με συμβατικά αυτοκίνητα που θα υπάρχουν όλες τις ώρες εντός και εκτός αστικών κέντρων, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και εντατικά μέτρα της Τροχαίας λαμβάνονται στις εισόδους-εξόδους των πόλεων, καθώς και σε λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.