ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Μέχρι τις 24.00 η διασκέδαση στην Αττική-Τα νέα μέτρα

15:59 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Μέχρι τις 24.00 η διασκέδαση στην Αττική-Τα νέα μέτρα
Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυκτα έως τις 7 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής (και σε όλα τα νησιά που ανήκουν στη δικαιοδοσία της), πέραν των περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις
  • Σε Πάρο και Αντίπαρο λαμβάνονται ειδικά μέτρα, ανάλογα με εκείνα που έχουν ληφθεί στον Πόρο, με αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεων, συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων. Επιτρέπονται πλέον τέσσερα άτομα ανά τραπέζι εκτός από περιπτώσεις συνάθροισης συγγενών α' βαθμού, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους.
  • Παρατείνονται τα ειδικά μέτρα στον Πόρο, με κλείσιμο καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυκτα
  • Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε στρατόπεδα και δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
  • Οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια θα πρέπει να κάνουν τεστ, με ευθύνη των εργοδοτών
  • Οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καλούνται να εργάζονται με τηλεργασία.

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας» είχε τονίσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:00 - 14 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.