ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Ορούτς Ρέις

10:47 - 16 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Βγήκε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Ορούτς Ρέις
Εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φέρεται να βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Oruc Reis.

Ειδικότερα, στις 7:20 το πρωί της Κυριακής το Oruc Reis εξήλθε της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και συνεχίζει με πορεία βορειοανατολική. Κινείται με ταχύτητα σταθερή 4 κόμβων, έχοντας ποντισμένα αγόμενα που δεν ξεπερνούν τα 200 μέτρα. Κάτι που σημαίνει ότι μιμείται πως κάνει έρευνες.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι το Oruc Reis πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Άλλωστε, όλη η ευρύτερη περιοχή παραμένει δεσμευμένη από την Άγκυρα, στο πλαίσιο της πρόσφατης Navtex που εξέδωσε, με στόχο τη διενέργεια σεισμολογικών ερευνών.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή με αμείωτο αριθμό, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του Oruc Reis.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex, αυτή την φορά για γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις αντιδράσεις για τις προκλητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 16 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.