ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπέμπει SOS ο Πύργος: Ανάγκη απομάκρυνσης 100.000 δεμάτων στερεών απορριμμάτων

12:06 - 16 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Εκπέμπει SOS ο Πύργος: Ανάγκη απομάκρυνσης 100.000 δεμάτων στερεών απορριμμάτων
Την απενεργοποίηση της υγειονομικής «βόμβας», η οποία αποτελείται από 100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων και βρίσκεται εδώ και 10 χρόνια δίπλα στον Αλφειό ποταμό, δρομολογεί ο δήμος του Πύργου.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος της πόλης, Τάκης Αντωνακόπουλος, διαβεβαίωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία διαγωνισμού, με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την αναζήτηση του μοντέλου διαχείρισης του προβλήματος». Πρόσθεσε δε, ότι «δεν υπάρχει σ' άλλο σημείο της χώρας αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα με συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων δεμάτων με στερεά απόβλητα».

Εμμένοντας στο φλέγον αυτό ζήτημα, ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με την συνδρομή του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα βρούμε λύσεις», ενώ επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να μείνει στην περιοχή αυτός ο μεγάλος όγκος των απορριμμάτων».

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, «πρόσφατα υπήρξε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στη κορυφή της ατζέντας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος».

Όσον αφορά την μελέτη, το κόστος της οποίας φθάνει τα 25.000 ευρώ, εκτιμάται ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο, προκειμένου να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο επόμενο βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος».

«Για εμάς προτεραιότητα έχει η προστασία της δημόσιας υγείας, για αυτό και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μεταφέρουμε σε άλλους το δικό μας πρόβλημα» ξεκαθάρισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 16 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.